Wij kennen Ruth Welle nu vier en een half jaar. Zij werkte op de babygroep van het kinderdagverblijf waar wij onze oudste zoon voor het eerst heen brachten. Vanaf het begin hebben we veel vertrouwen in haar gehad.

Ze was zeer betrokken bij de kindjes en hun ontwikkeling, en gedetailleerd in haar observeringen, en communiceerde dat heel goed en prettig met de ouders. Ook toen onze oudste zoon erg ziek was, heeft ze veel betrokkenheid getoond en met ons meegedacht.

Toen bleek dat hij coeliakie had en zich dus moest houden aan een streng dieet, heb ik altijd het vertrouwen gehad dat ze de ernst van de situatie verstond en goed wist hoe ze daarmee om moest gaan.

Later zat ook onze tweede zoon bij haar 'op de groep', wat voor ons een heerlijk veilig en vertrouwd gegeven was. Toen Ruth mij vertelde dat ze weg zou gaan bij dit KDV, vonden we dat een groot gemis, maar ik heb ook meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om haar als oppas te benaderen. Ruth is een oppas waarbij je echt je zorgen los kunt laten. Ze is ten eerste heel erg lief en gezellig en vrolijk met de kinderen. Ze beweegt goed mee met de behoeftes van kinderen maar geeft tegelijkertijd heel duidelijke grenzen aan.

Ze heeft oog voor het individuele kind, denkt ook na over wat er aan bepaald gedrag ten grondslag kan liggen en plakt niet een soort zelfde standaardbenadering op ieder kind.

Ze is daadkrachtig en straalt een natuurlijk rustig gezag uit.
Onze jongens en wij zijn heel blij met haar!

Roosmarijn Luyten